Korisne informacije

QSL biro

Radio-klub "Novi Beograd" organizuje prijem dolaznih QSL karata i predaju QSL birou odlaznih QSL karata za sve svoje članove. Svi korisnici QSL biroa moraju imati izmirenu članarinu za period u kome koriste usluge QSL biroa da bi ostvarili pravo na uslugu po povlašćenim cenama. Korisnikom QSL biroa se smatra radio-klub ili pojedinac, bez obzira na broj pozivnih znakova koje koristi. Sve uplate za korišćenje QSL biroa se uplaćuju isključivo na tekući račun Savez radio-amatera Srbije.

PRIJEM QSL KARATA:

Sve QSL karte koje QSL biro Saveza radio-amatera Srbije primi za naše članove, periodično se u dogovoru sa QSL menadžerom SRS dostavljaju našem klubu. Sve pristigle karte, članovi mogu preuzeti ponedeljkom, u redovnom terminu okupljanja članstva.

Za sve članove kluba koji imaju plaćenu članarinu SRS ili su pretplatnici YU QSL biroa, prijem karata je besplatan do količine od 1kg, dok se preko toga naplaćuje u iznosu od 1000 dinara po kilogramu. Za članove kluba koji nisu članovi SRS, prijem karata se naplaćuje po cenovniku SRS (trenutno 2000 dinara po 1kg).

SLANJE QSL KARATA:

Sve QSL karte koje naši članovi žele da pošalju, periodično se u dogovoru sa QSL menadžerom SRS dostavljaju za odlaz.

BITNO:

- QSL karte mogu imati maksimalne dimenzije 140x90 mm.
- Papir od kojeg su izrađene QSL karte mora biti minimalne težine 140gr/m2.
- QSL karte za otpremu moraju biti sortirane po zemljama pa zatim po pozivnim znacima primalaca. Ukoliko QSL karte nisu razdvojene po odredišnim zemljama/biroima, iste će biti vraćene pošiljaocu!
- QSL karte za primaoce u SAD, Kanadi i Australiji moraju se sortirati po pozivnim oblastima kako je navedeno u evidenciji QSL biroa na Sajtu IARU.
- QSL karte za otpremu moraju biti upakovane tako da se ne rasipaju do trenutka obrade: uvezane kanapom ili umotane u pouzdan omot.

Za sve članove kluba koji imaju plaćenu članarinu SRS ili su pretplatnici YU QSL biroa, slanje karata je besplatno do količine od 1kg. Svaka dodatna količina se naplaćuje po cenovniku SRS (trenutno 2000din po 1kg). Za članove kluba koji nisu članovi SRS, slanje karata se naplaćuje po cenovniku SRS (trenutno 2500 dinara po 1kg).

Ukoliko je potrebno, sve uplate za korišćenje QSL biroa vršiti nalogom za uplatu:
Primalac: Savez radio-amatera Srbije, Trg Republike 3/VI, 11000 Beograd.
Svrha uplate: QSL biro
Tekući račun: 205-2452-07
Poziv na broj: <broj radio-amaterske licence> ili <Vaš JMBG (13 cifara)>

QSL menadžer Saveza radio-amatera Srbije: Milorad Balešević YU1GU

QSL menadžer Radio-kluba "Novi Beograd": Ivan Urošević YT5U

Pravilnik o radu YU QSL biroa pri Savezu radio-amatera Srbije možete preuzeti >>OVDE<<