Pozdrav svima, i evo da se predstavim.
Bavim se računarima, kao i Audio Video produkcijom.
Volim Radio-amaterstvo još od klinačkih dana, kada mi je otac u Italiji kupio CB radio stanicu od 40 kanala. Imao sam tada oko 15-ak godina, klinac, pa sam po kiši i vetru postavljao GP-ejku kupljenu od ćaletovog kolege, pozajmljivanje SWR metra ... i kako to već ide ...
U srednjoj školi, ETŠ "Nikola Tesla" u koju sam išao, je došao jedan mladi profesor, (nemogu više da mu se setim ni imena ni pozivnog znaka, godine su učinile svoje
), i inicirao otvaranje Radio sekcije. Dobili smo jednu prostoriju, a profa je doneo opremu - Jednu VHF i jednu Yeasu KT rado stanicu. Antena je bila dipol razvučen preko školskog dvorišta. Radili smo sa znakom YU1AFX. Ja sam nekako najviše voleo da radim na tom KT uređaju, i to posebno na 20 m (nemam pojima zašto, ali tu mi je najbolje išao CQ :-)), i tu sam i ostvario najviše veza, i dan danas čuvam sve QSL karte.
Završio sam školu, došle je doba inflacije, i nisam imao novca da se bavim mojim "hobijem", da kupim stanicu, opremu ... ... tako da zbog svega toga nisam polagao za klasu.
Što ja kažem "Stara ljubav zaborava nema", a uređaji su mnogo, čak vrlo dostupni, pa sam eto pod stare dane rešio da se vratim, da obnovim znanje jer davno je bilo ... i položim ispite koji sam trebao pre nekih +- 27-ak godina
Kupio sam jednog "Kineza" Baofeng, za novi početak. Ok, jer dosta se toga izmenilo, pa slušam, da pohvatam, dok ne položim za licencu pa nadam se da se čujemo.
Veliki pozdrav 73, Milan.
p.s. izvinjavam se na preopširnosti, ali morao sam da kažem nešto o sebi, da bi se bolje upoznali. Još jednom Veliki pozdrav.