Forum Radio-kluba Novi Beograd

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Dobro došli na novi Forum Radio kluba "Novi Beograd".

Autor Tema: Potencijalni radio amater :)  (Pročitano 1945 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Bahati

• Početnik na Forumu
  • **
  • Van mreže Van mreže
Potencijalni radio amater :)
« poslato: 12.05.2017, 18:18 »

Pazario sam par Baofeng UV-5R, al' sad shvatam da i nisu idealan izbor za PMR zbog snage. Pa rek'o bolje malo da se informišem i makar poisključujem TX za kanale koje koje bih slušao da probam da pokupim nešto znanja, barem iz bontona. Zato mi treba config iz ove teme: https://www.yu1fjk.org/fjk_forum/index.php?topic=12.0

Ukratko, načelno me zanima radio, ali kad već imam "ozbiljniju" opremu za lične potrebe ne bih da smetam, makar slučajno, dok ne savladam opremu i pojmove, eventualno dobijem i licencu.

Pozdrav svima!
Sačuvana

YT5IVN

• Administrator
  • Van mreže Van mreže
  • Pol: Muškarac
  • Radio klub: YU1FJK
  • ARO klasa: 1
  • Predsednik radio-sekcije YU1FJK
Odg: Potencijalni radio amater :)
« Odgovor #1 poslato: 13.05.2017, 13:13 »

Pozdrav,

Prvo da Vam pozelim dobrodoslicu na nas skromni Forum.

Nasi clanovi su uvek spremni da pomognu, pa Vas pozivamo da svratite do naseg kluba, da se upoznamo i da se eventualno prijavite na kurs za obuku za radio-amatera.
Obuka zaista nije teska i svakako je nasa preporuka da imate licencu i legalno koristite svoj uredjaj. Svakako, licenca pruza jos mnoge mogucnosti.

Okupljanja clanova su svakog ponedeljka od 18h u prostorijama kluba, Bul. Zorana Djindjica 166. Posto je to po adresi malo teze naci, to je jedan od tri solitera uz ulicu Tosin Bunar, u delu izmedju Studenjaka i ul. Pariske komune. Klub se nalazi u prizemlju solitera najblizeg Studenjaku.

Ove nedelje smo i na sajmu tehnike od 15. do 19. maja, pa nas mozete posetiti na nasem standu u hali 1a sajma svakog dana od 10-18h.
Sačuvana

Stranica je napravljena za 0.154 sekundi sa 22 upita.